1953 – Ontvangst van jubilaris Annegarn

Op 15 augustus 1953 was de blijde ontvangst van pastoor Annegarn ter gelegenheid van de viering van zijn 50-jarig priester jubileum bij de Heilige Familie Parochie. Wachtende mensen aan de Loosduinseweg, hoek Fahrenheitstraat. Aankomst van priesters en de jubilaris. Pastoor Annegarn rijdt in een open rijtuig mee in een feestelijke stoet door de wijk. Deelnemers aan de optocht zijn de jeugdverenigingen uit de parochie waaronder veel padvinders. De optocht komt onder andere langs enkele parochiële instellingen: de jongensschool; Eykenburg en de Sint Catharinastichting. Aankomst bij de kerk aan het Kamperfoelieplein.
Deze film hoort bij de Collectie Bodewes.
Cineast: G.H. Bodewes ; Filmnummer F 730-1 ; filmrol (15 min.) : zw/w ; stom ; 16 mm.

4.628 maal bekeken.

5 Reacties op 1953 – Ontvangst van jubilaris Annegarn

 1. Elly Dragt-Annegarn 7 april 2011 at 17:43 #

  Wat leuk, die oude beelden.
  Ik weet het nog. Ik was toen 7 jaar.

 2. Stan Annegarn 2 mei 2011 at 22:53 #

  Wat een leuk filmpje! Op 1:37 herken ik mijn heeroom Theo, de vierde man die uit de auto stapt.Op 11:04 werd blijkbaar een foto gemaakt. Ik herken er mijn opa, Jos Annegarn (rechts van de pastoor) en oma Bets. Tweede dame van links lijkt op mijn tante Bep en helemaal links weer heeroom Theo. Ikzelf was nog net niet geboren.

 3. Irene Annegarn 3 mei 2011 at 10:28 #

  Leuk! Op 11:04 zie ik links Theo Annegarn, daarnaast (met hoed) Leneke Annegarn en daarnaast (jurk met wit kraagje) Iet Annegarn. Hun ouders, Jos en Bets, staan rechts op de foto.

 4. Hans Annegarn 9 juni 2011 at 13:22 #

  Stan stuurde mij het filmpje door en ik ben daar blij mee. Het geeft een goed beeld van die tijd. Wat enorm veel kinderen bij de scouts!
  Ook die foto waarop ik mijn vader en moeder zie samen met Theo, mijn broer en mijn zusjes Leneke en Bep.Tante Annie, de vrouw van oom Anton, zijn broer uit Amsterdam. Heeroom Jan was helemaal zo ik hem in mijn herinnering heb vastgelegd. Magistrale figuur met paarse sjerp en bonnet!
  Leuke zwart/wit film.

 5. victor nickolson 12 augustus 2011 at 11:03 #

  op 5minuten en 57 sec. rijdt het gevolg door de hortensiastraat.links boven hangt een lange man met links een klein jongetje uit het raam om te kijken.het zou mijn vader en broer kunnen zijn.
  mijn vaders naam is andries nickolson.
  herkent iemand deze personen,en heb ik dus gelijk.
  als u iets weet graag een reaktie .
  groet victor nickolson
  (vmnickol@ziggo.nl)

Geef een reactie

*

code

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.