1920 – ‘s-Gravenhaagse vakantie-kinderfeest

Op 20, 21 en 22 juli 1920 vertrokken elke morgen ongeveer 1000 Haagse bleekneusjes met de trein vanaf Station Staatsspoor voor een dagje uit naar Soesterberg. Gedeeltelijk mogelijk gemaakt door collectes gedurende uitvoeringen van de Henri ter Hall-revue in theater Scala. Georganiseerd door de Haagsche Vereeniging voor vacantiebezigheid voor schoolkinderen. Om zes uur ’s morgens verzamelen deelnemende kinderen met hun ouders en andere familieleden op de Prinsegracht. In optocht komen de kinderen aan bij het station. Op het perron maken meereizende kinderen van muziekvereniging Klein maar Dapper muziek. Als de trein uit Den Haag vertrekt nemen de kinderen al zwaaiend met witte doekjes afscheid.
Bij aankomst krijgen de kinderen een welkom door een kapel van de Huzaren. In het kamp krijgen de kinderen een glas melk. En later een maaltijd met aardappelen, jus en boontjes. Tenslotte, met de muziek en Henry ter Hall voorop, nog een rondje voor de camera.
Het gedeelte na Station Staatsspoor is een kopie van HAP Film, het filmdistributiebedrijf van Loet Barnstijn, na juli 1918 gevestigd Hoefkade 9.
Cineast: Haghe Film ; Filmnummer F 1187 ; filmrol (10 min) : getint, stom ; 35 mm.

1.389 maal bekeken.