“Much ado about nothing’ in filmversie: Shakespeare’s Tragedie

shakespeare

“Veel gedoe om niets” is een komedie geschreven door William Shakespeare. De belangrijkste thema’s van het stuk zijn liefde en huwelijk. Het werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1600, maar de verfilming is onlangs uitgebracht in bioscopen in heel Europa. Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee versies van “much ado about nothing” Er zijn echter ook enkele verschillen die ze elk op hun eigen manier uniek maken.

“De meeste mensen die William Shakespeare zien, denken aan zware toneelstukken met veel drama. Bij ‘Much ado about nothing’ is dat helemaal niet waar.”

De Film

De film vertelt een luchtig en frivool verhaal dat zich afspeelt in Messina (Siciliƫ), waar de twee hoofdpersonen, Claudio en Hero op het punt staan te gaan trouwen. De rol van Hero brengt de acteerkwaliteiten van de jonge Kate Beckinsale aan het licht, terwijl een ander koppel hun vrije tijd met elkaar doorbrengt en leuke dingen beleeft. Zoals poƫzielezingen of feesten, totdat het hen allemaal teveel wordt en uiteindelijk tot een einde komt.

De film schetst beelden die je naar meer doen verlangen!

Het verhaal van Don John en zijn plannen om Claudio te verhinderen te trouwen is nog maar het begin. Eerst probeert hij het meisje zelf ervan te overtuigen dat haar familie fout zat bij het kiezen van een echtgenoot voor hen beiden, maar wanneer dit mislukt laat hij ook nog een rivaliserende spion (Don Petro) voor genoeg problemen zorgen. Zodat ze hun land niet langer zouden kunnen behouden; na deze problemen voor wat wel eeuwig lijkt te zijn aangepakt is het nu eindelijk tijd!

De schuldige die al deze plannen heeft verijdeld is op heterdaad betrapt – gearresteerd door de autoriteiten en andere betrokken leden zonder aarzelen of spijt.

In een notendop

Regisseur Kenneth Branagh heeft het toneelstuk van Shakespeare bewerkt voor het witte doek. Het wordt vast en zeker een onderhoudende film met veel beroemde acteurs en actrices.

Beatrice is een vrijgevochten en goedmoedige vrouw, gespeeld door Emma Thomnton. Ze slaagt erin het complot te verijdelen ondanks het feit dat ze gevangen wordt gehouden, in de maling wordt genomen of voor de gek wordt gehouden met betrekking tot haar huwelijksnacht (ik ga ervan uit dat dat is wat er gebeurt). De smerige politieman die dit voor elkaar kreeg was Michael Keaton als Don John; hij had genoeg sluwheid, niet alleen voor zichzelf maar ook namens zijn werkgever/partner – de “zachte” prins Don Pedro, briljant gespeeld door Denzel Washington.

De film is uitgegroeid tot een van de meest financieel succesvolle Shakespeare vertolkingen, naast goede kritieken. Het acteerwerk is van topklasse en het is een interessante film met een geweldige cast!

Het verhaal is dun, maar het plezier en de vreugde van dit moment spatten van het scherm af op een aangename manier om te volgen. Shakespeare’s volzinnen worden mooi intact gehouden met net genoeg tempo om het allemaal samen zinvol te maken terwijl je ook verder wilt kijken!