Hoe beleef je een leuke en plezierige tijd in de bioscoop?

bioscoop

Als je een bioscoopliefhebber bent, maar niet zeker weet wat je moet doen als je er bent, dan is deze blogpost iets voor jou! We geven je tips over hoe je de beste tijd kunt hebben in de bioscoop

We beginnen met een paar tips over waar je heen moet en wat je aan moet trekken – ontdek waarom het belangrijk is dat je kleren comfortabel zitten en makkelijk uit te trekken zijn in geval van plakkerige situaties! Daarna gaan we over op meer praktisch advies – van het verzorgen van de batterij van je telefoon voordat je de filmzaal ingaat, via het verantwoord eten van snacks, helemaal tot aan het vertrek. Vergeet ook onze laatste tip niet: wees niet bang om het personeel om hulp te vragen als u die nodig heeft.

Misschien ben je een filmliefhebber en ga je graag af en toe naar de bioscoop, maar niet alle bioscopen zijn gelijk. Een goed idee voordat je een van deze theaters binnengaat is om te weten waar je op moet letten bij het beslissen over welke films of genres het beste bij jouw smaak passen. Zodat het niet uitmaakt waar ze op een bepaald moment draaien. Of het nu tijdens een avond met vrienden of familie is tijdens etenstijd met popcornsnacks, je geen spijt zult krijgen van het zien van een of andere voorstelling!

Naar welke film ga je?

Je moet een film kiezen die je aanspreekt. Het is jammer als we naar de bioscoop gaan terwijl we weten dat een film niet in de smaak valt. Het kan namelijk voor beide partijen een vreselijke ervaring zijn om iets te zien wat ze niet leuk of interessant vinden. Om een goede indruk te krijgen van wat voor soort (of genre) film goed zou kunnen werken met de jouwe, probeer trailers te bekijken voordat je de echte beelden ziet; onderzoek dan indien nodig wat meer over deze specifieke film om niet alleen maar teleurgesteld te eindigen achteraf!

Je kunt er ook voor kiezen om de film met eigen beelden te lezen. Als je met meerdere mensen naar de bioscoop gaat, is het belangrijk dat iedereen het eens is over een filmkeuze voordat je naar buiten gaat. Bespreek dus van tevoren welke film ieder wil hebben of riskeer een ruzie in de bioscoop!

Bioscoop

Bioscopen zijn er in alle soorten en maten. Voordat je er een kiest, doe je onderzoek om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor wat JIJ wilt van een bioscoopervaring! Sommige websites die mensen gebruiken zijn Yelp of Google Local Reviews omdat ze beoordelingen geven van andere klanten die er eerder zijn geweest; maar wees je ervan bewust dat deze soms sterk kunnen variëren, afhankelijk van waar iemand woont of regelmatig uitgaat, dus neem die meningen met extra korrels zout als dat mogelijk is (of geniet ervan terwijl je ze analyseert). Er is misschien niet altijd maar EEN manier bij het kiezen tussen verschillende bioscopen.

Reserveer alvast een ticket

Vandaag de dag zijn bioscopen een populaire bestemming voor mensen om te genieten van een avondje uit. Het kan echter moeilijk zijn als je niet in de rij wilt staan of als je niet wilt dat je keuze in zitplaatsen wordt beperkt door tijd en beschikbaarheid, omdat het op bepaalde uren tijdens de voorstelling erg druk kan zijn. Met vooraf online reserveren via de websites van de meeste bioscopen zijn er nog genoeg mogelijkheden beschikbaar terwijl je geen enkele film hoeft te missen – je weet nooit of deze bezet zal raken voordat je binnen bent!

Wat trek je aan?

Om van een film in de bioscoop te genieten, heb je kleren nodig die zowel comfortabel als warm zijn. Het is er donker, dus je uiterlijk doet er niet zo toe als het tijd is om naar bed te gaan! Leg indien mogelijk een extra trui of vest klaar, want door de airconditioning kan het koud worden tijdens lange perioden zonder beweging op het scherm. Vooral als één persoon stil zit terwijl anderen om hem heen voortdurend bewegen en hun eigen gesprekken niet kunnen volgen.

Probeer geen verwachtingen te hebben

Ondanks het feit dat het erg moeilijk is om zonder verwachtingen een film in te gaan, probeer toch te zien wat je te wachten staat. Als je favoriete film de laatste tijd in onze gedachten is geweest, dan kun je er niet omheen om hem met een open geest nog een kans te geven! De trailer kan ons onrealistische verwachtingen geven of veronderstellingen maken op basis van clips die binnen zijn beperkte tijdspanne getoond worden. Wat iemand op een van beide paden naar teleurstelling kan leiden wanneer ze beseffen hoe verschillend films het publiek op verschillende tijdstippen gaan behandelen, afhankelijk van hun inhoud (en ongeacht of die scènes ook echt in beeld kwamen).

Heb je een 3D bril nodig?

Dus, je wilt een film gaan zien? Wel, dat is eenvoudig. De ticketprijs is hoger voor 3D-films en het kan snel duur worden als je gezin nooit de tijd neemt uit zijn drukke schema voor een uitje als dit! Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om deze problemen te omzeilen – zorg er gewoon voor dat er wegwerpbrilletjes bij zitten voor ongeveer €1,50 per stuk die meer dan één kijksessie meegaan (en dan nog wat!).

Een hapje en een drankje

Een film is een lange, inspannende reis die alleen de moeite waard is als je genoeg hapjes en drankjes hebt. Of het nu thuis is of in de bioscoopzaal – zorg ervoor dat je wat lekkers voor je reis inpakt! Snacks kunnen duur worden, maar er zijn tegenwoordig veel opties op de markt, zoals verse popcorn met heerlijke gezouten boterolie eroverheen gedruppeld, waardoor deze traktatie nog lekkerder is dan voorheen (en we weten allemaal nog waarom)! Vergeet bij het kopen van etenswaren niet om ook koffiebonen te verwerken in verschillende soorten chocolaatjes, zodat elke smaakpapil evenveel genot heeft tijdens die uren dat we samen films kijken;)