Fast and Furious 7: de snelste film ooit

Fast and Furious 7

Fast and Furious 7 is het zevende deel in een reeks films over een undercoveragent die infiltreert in een team van straatracers om een drugsbaron neer te halen. De film werd uitgebracht op 3 april 2015 en brak vele records – hij wordt wel “de snelste film ooit” genoemd In deze blogpost zullen we enkele interessante feiten over Fast and Furious 7 onder de loep nemen.

De dood van Paul Walker, die een van de hoofdrolspelers is in de Fast and Furius serie, heeft de opnames opgeschud. Ondanks deze tragedie besloten ze veranderingen aan te brengen in het script die het verhaal van het zevende deel zouden beïnvloeden, maar ze brachten het toch uit!

Filmreeks

De dood van Paul Walker, een van de hoofdrolspelers in deze filmreeks die helaas tijdens het filmen om het leven kwam, heeft niet alleen de productie, maar ook de fanbase wakker geschud. Ondanks deze onfortuinlijke gebeurtenissen hebben ze besloten om door te gaan met veranderingen die van invloed zijn op het verhaal van deel 7 tot en met 9. Ook al is het moeilijk omdat je wilt dat alles precies zo is als er zoiets als dit gebeurt.

De acteur was niet in staat om zijn rol af te maken zoals de bedoeling was voordat hij overleed, waardoor ik me een beetje leeg voel van binnen. Bijna verloren na het horen van zulk geweldig nieuws over een aankomend deel!

De Fast and the Furious serie heeft een interessante geschiedenis. De eerste film, uitgebracht in 2001 met Martin Lawrence in de hoofdrol, liep van 1990 tot 1998 met een totale productiekost van 38 miljoen dollar! Deze films houden je scherp, want er gebeurt altijd wel iets nieuws of er zijn wendingen die komen wanneer we ze het minst verwachten – en ze stellen nooit teleur!”

Plot

Het verhaal van de zevende Fast and Furius film speelt zich daarna af in Tokyo Drift, hoewel het chronologisch later is.

Verhaallijn

Nadat hij zijn broer met succes heeft gewroken, keert Dom terug naar de VS en leeft een vredig leven met Gisele, maar dat duurt niet lang want Ian Shaw is vastbesloten wraak te nemen op Toretto omdat hij hem jaren geleden heeft vermoord! In Fast & Furius 6 zien we dat Han Lue een van de vele slachtoffers wordt in deze moordpoging van Shaw die leidt tot in Tokyo Drift waar hij een ander teamlid doodt – deze keer genaamd Owen (in tegenstelling tot Dominic).

Hoofdpersonen

Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson zijn de hoofdrolspelers in dit adrenaline-verslindende actieavontuur.

Tirets’ loyaliteit wordt op de proef gesteld wanneer hij moet kiezen tussen familiebanden of het najagen van zijn droom om racekampioen te worden aan de zijde van Brian O’Conner (gespeeld door Vin.) Naast deze hoofdrolspelers zijn er ook sidekicks die hun verhaal mee helpen brengen waaronder: Letty Ortiz gespeeld door Jordana Brewster; Mia Tore tbspos Ava (); Roman Pearce tyrese Gibson

Paul Walker

Paul Walker, die in de Fast and Furius serie de hoofdrol speelde als Brian O’Connor is op 30 november omgekomen bij een auto-ongeluk in de buurt van San Francisco. Hij was slechts 40 jaar oud!

Verandering van het script

De Fast and Furious crew is nog steeds op schema voor hun zevende film, zelfs na het verlies van een geliefde acteur. In oktober 2013 overleed Paul Walker tijdens het filmen van The 7th Nomad. Zijn broer Cody speelde Brian O’Connor als vervanger, regisseur James Wan kondigde aan dat ze hem postuum zouden opnemen in scènes die al waren opgenomen

Deze beslissing liet hen toe om wat lijkt op “een waardig afscheid” te hebben.

Première

De wereld werd beroofd van een ongelooflijke acteur toen Paul Walker vorig jaar overleed, maar hij zal worden herinnerd voor zijn werk in Fast and Furious 7. De regisseur heeft duidelijk gemaakt dat ze niet van gedachten zullen veranderen over het uitbrengen van deze film vanwege een sterfgeval; in plaats daarvan kiezen ze ervoor om de overleden ster te eren met de première op 10 april 2015, die toevallig ook Vin Diesel’s verjaardag vastlegt!